chergove-zasidannya-ramshtaynu-zoseredzhene-na-koordinatsiyi-dovgostrokovoyi-pidtrimki-ostin

Чергове засідання "Рамштайну" зосереджене на координації довгострокової підтримки - Остін

 • 475196 переглядiв

КИЇВ. 15 березня. УНН. Засідання Контактної групи з питань оборони України, "Рамштайн", яке проходить сьогодні, 15 березня, в онлайн-форматі, буде зосереджене на координації довгострокової підтримки. Про це заявив міністр оборони США Ллойд Остін під час відкриття засідання, передає УНН.

Цитата

"Сьогодні Контактна група зосереджена на координації довгострокової підтримки. Також потрібно шукати шляхи для нових поставок Україні боєприпасів, систем ППО. Щоб збільшити виробництво боєприпасів, члени цієї контактної групи об’єднуються для розробки інноваційних рішень для промислового виробництва. І я впевнений, що ми продовжимо посилюватись, щоб задовольнити потреби України до весни й далі", - наголосив міністр.

Деталі

Він зауважив, що зараз настав "вирішальний час" в боротьбі України за свободу.

"Це означає виконання наших зобов’язань, повністю та швидко. Ми повинні забезпечити Україну повною спроможністю для майбутньої боротьби, включно із запасними частинами, щоб підтримувати критичні спроможності кожного обладнання, наданого членами цієї Контактної групи, і надати додаткове обладнання", - сказав Остін.

Крім цього, він зазначив, що союзники вже продемонстрували "високе лідерство" у нарощуванні спроможностей, необхідних Україні для захисту суверенітету та створення імпульсу на полі бою, включаючи понад дев’ять бригад бронетехніки. За словами Остіна, лише за останні 3 місяці учасники "Рамштайну" об'єдналися у "танкову коаліцію" для надання Києву танків Leopard, і наразі дев'ять країн зобов'язуються надати понад 150 Leopard.

Також він відзначив, що у зв'язку з російською кампанією "жорстоких бомбардувань", кількість країн, які надають засоби ППО, також зростає.

"Наприклад, під час останнього засідання Контактної групи ми чули, що Італія та Франція зробили внесок у вигляді SAMP/T. США, Німеччина та Нідерланди виступили з пожертвуваннями Patriot, а багато інших країн забезпечили (Україну, - ред.) ППО малої дальності. Канада і Німеччина зробили свій внесок у системи протиповітряної оборони середньої дальності, надавши NASAMS та Iris-T", - нагадав міністр.

Нагадаємо

Міністр оборони США Ллойд Остін відкрив чергове засідання контактної групи з питань оборони України.

Українські Національні Новини

Політика