cherkaschanina-suditimut-za-rozviduvalnu-diyalnist-na-korist-rf

Черкащанина судитимуть за розвідувальну діяльність на користь РФ

 • 7465 переглядiв

КИЇВ. 11 травня. УНН. На Черкащині судитимуть жителя Золотоноші за розвідувально-підривну діяльність проти України на користь Російської Федерації. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Черкаської області, передає УНН.

"Прокуратурою Черкаської області за наслідками спеціального (заочного) досудового розслідування, яке здійснювалося слідчим відділом управління Служби безпеки України в Черкаській області, затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно жителя Золотоноші за фактом надання іноземній державі допомоги в проведенні підривної діяльності проти України", - йдеться у повідомленні.

Слідством установлено, що зловмисник з 1996 року до червня 2017 року, перебуваючи на території України, надавав співробітникам спецслужб Російської Федерації допомогу в проведенні розвідувально-підривної діяльності проти України, діючи на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, а також обороноздатності нашої держави.

У зв’язку з переховуванням від слідства на тимчасово окупованій території України, вказану особу оголошено у всеукраїнський розшук і судом надано дозвіл на його затримання.

Дії останнього кваліфіковано за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, Херсонський міський суд застосував запобіжний захід у вигляді тримання під вартою громадянці України, підозрюваній у державній зраді за організацію та проведення виборів президента Росії у Криму.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Мінприроди у травні перевірить 9 спецпідприємств

     • 10401 переглядiв

    На Закарпатті бетонний стовп вбив дворічну дитину

     • 13061 переглядiв