cherkaskikh-medikiv-pochali-strakhuvati-metsenati

Черкаських медиків почали страхувати меценати

 • 12229 переглядiв

КИЇВ. 1 червня. УНН. Медикам шістьох черкаських лікарень придбали страхові поліси. Про це повідомляє об’єднання влади та благодійників “Спільнодія Черкащини: здолати COVID-19”, передає УНН.

Зокрема йдеться про:

- Черкаську міську інфекційну лікарню
- Уманську міську лікарню
- Черкаську центральну районну лікарню
- Шполянську багатопрофільну лікарню імені братів Коломійченків
- Черкаську обласну лікарню
- Черкаський обласний центр екстренної медицини та медицини катастроф

Керівниця Управління охорони здоров'я Черкаської обласної державної адміністрації Лариса Кошова розповіла, що придбані поліси дозволяють медикам перекривати витрати на лікування.

"Державне страхування забезпечує виплати лише, якщо через коронавірус медик отримує групу інвалідності або внаслідок смерті. Наше ж страхування дає можливість отримати виплати, якщо людина інфікувалася і хворіє. Як ви знаєте, кожен п'ятий хворий на COVID-19 - це медичний працівник. Тому нам важливо підтримати лікарів в такій ситуації", - зазначила вона.

За словами Кошової, першочергово страхують медиків так званої “першої хвилі”, тобто тих лікарень, куди привозять і де лікують хворих на коронавірус, а також працівників “екстренки”, бо вони перші виїжджають на виклики та стикаються з пацієнтами.

"Страхували і лікарів, і молодший медичний персонал, всіх, хто безпосередньо контактує з пацієнтами із COVID-19", - повідомила вона.

Поліс передбачає виплату 5 тис. грн тим медикам, які при інфікуванні потребуватимуть стаціонарного лікування. Діятиме він протягом 12 місяців.

"Окрім того, саме лікування осіб з коронавірусом відбувається за бюджетний кошт", - резюмувала Кошова.

Основними партнерами “Спільнодії” є обласна держадміністрація, ГО “Молода Черкащина”, Черкаська агенція регіонального розвитку та Благодійна організація “Благодійний фонд “МХП-Громаді” (виробник курятини “Наша Ряба”). Останні надали Черкащині одразу 14 млн грн фінансової допомоги.

Українські Національні Новини

Суспільство