chervone-vino-i-shokolad-dopomagayut-kontrolyuvati-vagu-vcheni

Червоне вино і шоколад допомагають контролювати вагу - вчені

 • 9080 переглядiв

КИЇВ. 13 березня. УНН. Наукове дослідження, проведене у Лондонському королівському коледжі, показало, що залишатися стункими людям може допомогти червоне вино і шоколад, передає УНН.

Зазначається, що у шлунку людини живуть шкідливі і корисні бактерії. Одні допомагають перетравлювати їжу і засвоювати корисні речовини, а інші - заважають кишечнику працювати.

Так, керівник дослідження Тім Спектор довгий час спостерігав за двома близнюками, один з яких все життя боровся з надмірною вагою, а інший був струнким і не докладав для цього, здавалося, ніяких зусиль. Спектор впевнений, що різниця між ними — виключно у кишковій мікрофлорі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американці назвали краще українське вино

На думку вчених, для того, щоб травна система працювала нормально, людині необхідно харчуватися продуктами, що містять корисні бактерії. До таких відносяться шоколад і червоне вино. У цих продуктах містяться поліфеноли - речовини, які зміцнюють імунну систему.

Як повідомляв УНН, за словами директора з маркетингу компанії Eastern Beverage Trading Олексія Безуглого, в Україні поліпшується якість вина вітчизняного виробництва, і сьогодні існують усі передумови для того, аби український ринок вина розвивався.

Українські Національні Новини

Суспільство