chervone-vino-upovilnyuye-starinnya-mozku-ucheni

Червоне вино уповільнює старіння мозку - учені

 • 16089 переглядiв

КИЇВ. 30 жовтня. УНН. Вчені з Політехнічного університету Вірджинії (США) виявили, що ресвератрол, що міститься в шкірці червоного винограду і червоному вині, захищає нейрони мозку від старіння, передає УНН з посиланням на дані дослідження.

Про корисні властивості цього з'єднання відомо вже близько 20 років. Зокрема, експерименти на мишах показали, що він має протипухлинні, протизапальні і кардіопротекторні властивості. Тепер же з'ясувалося, що він корисний і для мозку.

Учені вивчали дворічних мишей, яким регулярно давали ресвератрол протягом року. Особлива увага при цьому приділялася синапсам (з'єднанням між нейронами), що відповідає за нервово-м'язові з'єднання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Податок на столове вино має дорівнювати нулю

Як виявилося, речовина мала на організм мишей приблизно такий же вплив, як оптимальна дієта і фізичні вправи.

Разом з тим один з авторів дослідження - Грегоріо Вальдес - підкреслює, що налягати на спиртне не варто.

"У вині ресвератрол міститься в таких невеликих кількостях, що ви не зможете випити його в достатній кількості, щоб домогтися того ж ефекту, який ми виявили у мишей", - зазначив він.

Як писав УНН, українське вино "Коктебель" отримало визнання на світовому ринку.

Українські Національні Новини

Суспільство