chervone-vino-znizhuye-rizik-viniknennya-raku-legeniv-u-kurtsiv-vcheni

Червоне вино знижує ризик виникнення раку легенів у курців - вчені

 • 11841 переглядiв

КИЇВ. 1 березня. УНН. Вино має антиоксидантні властивості, які знижують ризик виникнення ракових захворювань, це робить його корисним напоєм в помірних дозах для курців. Такого висновку дійшли американські дослідники з Каліфорнії, передає УНН.

Так, вчені провели дослідження, під час якого три роки спостерігали за 84 тис. курців віком від 45 до 69 років. Медики проводили порівняння ефектів від вживання білого або червоного вина, пива, а також міцних спиртних напоїв на ймовірність виникнення раку легенів. Після проведення аналізу таких чинників, як вік, дохід і рівень освіти, індекс маси тіла, наявність емфіземи, історія хронічних хвороб дихальної системи, а також з огляду на частоту вживання алкоголю і куріння, фахівці прийшли до висновку, що вино червоних сортів попереджає виникнення ракових утворень в ослаблених легких курців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці почали споживати більше пива та вина

За підрахунками експертів, кожен випитий келих червоного вина на місяць знижував ризик виникнення раку легенів на 2%, а найістотніше зниження ризику було відзначено серед тих, хто вживав один-два келихи щодня, в такому випадку ймовірність онкології легенів скорочувалася на 60%.

Однак вчені наголосили, що вино необхідно вживати тільки в помірних дозах.

Нагадаємо, як повідомляв УНН, американці назвали кращим українське вино від ТМ “Коктебель”.

Українські Національні Новини

Здоров'я