chervoniy-khrest-maye-pryamo-zayaviti-scho-rf-pereshkodzhaye-dostupu-do-viyskovopolonenikh-nardep

Червоний Хрест має прямо заявити, що рф перешкоджає доступу до військовополонених - нардеп

 • 126535 переглядiв

КИЇВ. 18 жовтня. УНН. Тих механізмів та процедур здійснення місії до військовополонених, що існують у Міжнародного комітету Червоного Хреста, недостатньо в теперішній війні росії проти України. Через це організація потребує кардинальних змін, в тому числі і прямо називати тих, хто перешкоджає місії. Про це під час брифінгу повідомив нардеп, голова комітету ВР з питань правової політики Денис Маслов, передає кореспондент УНН.

Цитата

«Женевськими конвенціями не заборонено конкретно і публічно називати тих, хто перешкоджає виконанню їх зобов’язань. Чим довше за загальними і дипломатичними ужимками та формулюваннями Міжнародний комітет Червоного Хреста буде ховатися від того, щоб прямо заявити, що рф перешкоджає доступу до наших військовополонених, зрушень не буде», – заявив Маслов.

Він додав, що наразі тих процедур, які має Міжнародний комітет Червоного Хреста при здійсненні місії, недостатньо. Адже теперішня війна вимагає перегляду процедур та кардинальних змін від багатьох міжнародних організацій, в тому числі і від МКЧХ.

Нагадаємо

Представники Міжнародного комітету Червоного Хреста не прибули на лінію розмежування на Донбасі.

Українські Національні Новини

Політика