chervoniy-khrest-nadast-dopomogu-dlya-podolannya-naslidkiv-poveney-na-zakhodi-ukrayini-stefanishina

Червоний хрест надасть допомогу для подолання наслідків повеней на заході України — Стефанішина

 • 11412 переглядiв

КИЇВ. 1 липня. УНН. Червоний хрест погодився надати Україні гуманітарну допомогу для подолання наслідків затоплення в західних областях. Про це передає УНН із посиланням на Євроінтеграційний портал, яким опікується Офіс віцепрем'єра.

"Ольга Стефанішина зустрілася з керівництвом Національного комітету Червоного хреста України, який погодився надати гуманітарну допомогу для подолання наслідків підтоплень в Івано-Франківській, Львівській, Закарпатській та Чернівецькій областях", - йдеться в повідомленні.

Віце-прем'єр-міністр з євроінтеграції Ольга Стефанішина сьогодні підписала доручення, згідно з яким Мінрегіон, Мінсоцполітики та ДСНС мають сформувати Перелік першочергових потреб для вищевказаних областей в одноденний строк.

Уточнюється, що ця допомога є додатковою до тієї, яку раніше уряд України виділив своїм рішенням з резервного фонду на суму понад 700 млн грн.

"За попередніми оцінками найбільш пріоритетними потребами для постраждалого населення є наступне:

  • життєзабезпечення евакуйованих та постраждалих осіб (облаштування місць тимчасового проживання, харчування, забезпечення одягом, продуктами, предметами першої необхідності тощо);
  • відновлення сталої роботи об'єктів комунального господарства, які потрібні для підтримання безпечної життєдіяльності, зокрема водопровідно-каналізаційних споруд і мереж, системи електро- та газопостачання;
  • забезпечення засобами санітарно-епідеміологічного контролю для попередження спалахів інфекційних захворювань;
  • надання соціальної допомоги, включно з фінансовою;
  • відновлення зруйнованих будівель та споруд, а також критично важливих об'єктів інфраструктури постраждалих регіонів", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, після отримання даних про обсяги та переліку першочергових потреб Стефанішина продовжить переговори з представниками Червоного Хреста в Україні для якнайшвидшого отримання гуманітарної допомоги для західних областей, які постраждали від повеней та їх наслідків.

Нагадаємо, негода на заході України завдала збитків інфраструктурі на 234 млн грн.

Українські Національні Новини

Суспільство