chervoniy-khrest-ukrayini-vimagaye-zhorstkikh-zakhodiv-proti-rosiyskoyi-organizatsiyi

Червоний Хрест України вимагає жорстких заходів проти російської організації

 • 150333 переглядiв

КИЇВ. 25 жовтня. УНН. Червоний Хрест України закликав партнерів з Міжнародного Руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця запровадити жорсткі заходи проти російського Червоного Хреста за те, що той збирає гроші для підтримки сімей мобілізованих та військовослужбовців. Про це йдеться у заяві Національного комітету Товариства Червоного Хреста України, передає УНН.

У заяві зазначається, що російський Червоний Хрест "вкотре порушує принцип нейтральності, в даному випадку розпочавши підтримку політичної акції #МИВМЄСТЄ, яка започаткована керівництвом держави-агресора, росії, в рамках якої передбачена допомога військовослужбовцям".

Цитата

«Червоний Хрест України закликає партнерів з Міжнародного Руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця до необхідності запровадження жорстких заходів щодо недопущення таких дій російським Червоним Хрестом», - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що Червоний Хрест України — це найбільша в Україні гуманітарна організація.

«Наша задача — допомагати державі подолати гуманітарну кризу. Ми працюємо виключно на території України. На жаль, наразі у нас немає доступу до усіх куточків України, оскільки частина українських територій тимчасово окупована державою-агресором, тобто росією. Всі донати/пожертви, які до нас надходять, ми направляємо виключно на допомогу населенню України, яке її потребує. Волонтери і співробітники Червоного Хреста України — теж громадяни України, які живуть в Україні, і які зазнають нищівних обстрілів, бомбардувань та інших жахіть війни», - зазначається в повідомленні.

Доповнення

Омбудсмен України Дмитро Лубінець направляє до Міжнародної Федерації Товариств Червоного Хреста (МФТЧХ) і Червоного Півмісяця та Міжнародного Комітету Червоного Хреста (МКЧХ) звернення, у якому закликає виключити російський Червоний Хрест з Міжнародного Руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця та заборонити використовувати емблему.

Українські Національні Новини

Суспільство