chervoniy-khrest-zaklikav-negayno-nadati-dostup-do-mariupolya-dlya-evakuatsiyi-tsivilnikh-ta-poranenikh

Червоний Хрест закликав негайно надати доступ до Маріуполя, щоб евакуювати людей

 • 138980 переглядiв

КИЇВ. 24 квітня. УНН. Міжнародний комітет Червоного Хреста закликав негайно надати доступ до Маріуполя для безпечного виходу з міста цивільних осіб і поранених. Про це повідомляє УНН із посиланням на заяву організації.

Цитата

"Червоний Хрест глибоко занепокоєний ситуацією в Маріуполі, де населення вкрай потребує допомоги. Для добровільного безпечного виходу з міста, зокрема з території заводу "Азовсталь", тисяч цивільних осіб і сотень поранених потрібне негайне надання безперешкодного гуманітарного доступу", – ідеться у повідомленні. 

Деталі

Міжнародна організація заявила, що з кінця лютого працює, щоб допомогти нужденному цивільному населенню в Маріуполі та інших містах, звідки вони не можуть вибратися.

Додали, що МКЧХ неодноразово закликав до надання можливостей безпечного виходу цивільного населення з цих районів, а також до надання дозволу на доправлення туди гуманітарної допомоги.

Нагадаємо

Раніше повідомляли, що Міжнародний комітет Червоного Хреста планує відкрити свій офіс в російському Ростові-на-Дону нібито для ефективнішої роботи на сході України. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Червоний Хрест не зміг потрапити до Маріуполя через "умови" і розвернувся назад

Українські Національні Новини

Суспільство