chetvero-biatlonistiv-ne-potrapili-do-zayavki-ukrayini-na-maybutniy-etap-kubku-svitu

Четверо біатлоністів не потрапили до заявки України на майбутній етап Кубку світу

 • 12194 переглядiв

КИЇВ. 12 січня. УНН. Після перегонів у рамках п'ятого етапу Кубка світу в Обергофі, тренерський штаб збірної України визначився зі спортсменами, які відправляться на Кубок IBU, передає УНН х посиланням на "Xsport".

Спочатку планувалося, що в німецький Арбер на шостий етап Кубка IBU поїдуть по одному представнику чоловічої і жіночої команд, проте пізніше було прийнято рішення відправити два спортсмена для отримання додаткової змагальної практики.

Головний тренер збірної України Юрай Санітра повідомив, що основну команду покинуть Богдан Цимбал і Тарас Лесюк, а також Анастасія Меркушина та Катерина Бех.

"Після Контіолахті Цимбал не демонструє тих результатів, які у нього були на старті сезону. Тому було прийнято рішення відправити його на Кубок IBU, щоб він мав більше стартів, зміг розбігтися. Також в Арбер поїде Лесюк, який зараз не в кращому стані, не тренувався майже 10 днів, коли був удома. По жінкам на Кубок IBU відправиться Анастасія Меркушина, яка функціонально зараз виглядає не найкращим чином. Думаю, що це впливає і на її стрільбу. Ми домовилися з її тренером, що зараз їм потрібно сконцентруватися на поліпшенні свого стану, а до чемпіонату світу вона повинна добре підготуватися до естафетної гонки. Будемо дивитися на її прогрес на Кубку IBU", - відзначив Санітра.

Повний склад збірної України на перший в нинішньому сезоні етап Кубка IBU:

Чоловіки: Богдан Цимбал, Тарас Лесюк, Андрій Доценко, Віталій Труш, Руслан Бригадир, Денис Насико, Сергій Телень.

Жінки: Анастасія Меркушина, Катерина Бех, Ірина Петренко, Надія Бєлкіна, Анна Кривонос, Христина Дмитренко, Оксана Москаленко, Юлія Городна.

Варто відзначити, що етап Кубка IBU в Арбер стартує 14 січня з індивідуальних гонок. У свою чергу шостий етап Кубка світу в Обергофі продовжиться спринтами починаючи з 13 січня.

Українські Національні Новини

Спорт