chi-khochut-rosiyani-viyni-kislitsya-v-oon-protsituvav-yevtushenka

Чи хочуть росіяни війни?: Кислиця в ООН процитував Євтушенка

 • 15400 переглядiв

КИЇВ. 19 лютого. УНН. Відповіддю на питання з вірша поета Євгена Євтушенка "Чи хочуть росіяни війни?" в умовах сьогоднішньої Росії стане парад 9 травня на Червоній площі. Про це заявив заступник міністра закордонних справ України Сергій Кислиця, передає кореспондент УНН.

"Закінчуючи свій виступ, Василю Олексійовичу (Небензя, постпред Росії в ООН – ред.), я перейду на російську мову, щоб мене можливо почули росіяни, яким не байдуже сьогодення і майбутнє країни ... Хотів би нагадати, що років 90 тому в маленькому сибірському містечку в Іркутській області з романтичною назвою Зима в сім'ї балтійського німця Олександра Гангуса, сина Оудольфа Гангуса, народився син. Примітним для нашої дискусії мені видається те, що саме цей поет, який повернувшись з поїздки на Захід у розпалі "холодної війни" написав відомий вірш "Хот ят ли русские війни? ". Я думаю, багато хто вже здогадалися, що мова йде про Євгена Євтушенка", - сказав Кіслиця.

Дипломат процитував рядки із зазначеного вірші.

"Відповіддю на запитання" хочуть росіяни війни? ", В умови сьогоднішньої Росії стане парад 9 травня на Червоній площі, коли ми побачимо, чи винесуть портрети Сталіна його учасники", - підкреслив він.

Нагадаємо, Росія в ООН виставила умови для наступної "нормандської зустрічі".

Українські Національні Новини

Політика