chigirinska-gromada-zabezpechila-sebe-produktami-zavdyaki-grantovomu-konkursu-sadi-dlya-peremogi

Чигиринська громада забезпечила себе продуктами завдяки грантовому конкурсу “Сади для Перемоги”

 • 1299499 переглядiв

КИЇВ. 27 березня. УНН. Чигиринська міська територіальна громада стала одним з 8 лауреатів грантового конкурсу “Сади для Перемоги” від благодійного фонду “МХП-Громаді”. Завдяки цьому громада забезпечила себе продуктами, повідомили у пресслужбі Фонду.

Деталі

Громада отримала від міжнародних та вітчизняних партнерів посадковий матеріал, засоби захисту рослин, обладнання для вирощування, переробки та зберігання продуктів. Засадили близько 55,1 га земель овочами і зібрали понад 1 000 т врожаю. Також надали безоплатно 128 сім’ям ВПО по 10 курчат-бройлерів для вирощування та власного харчування.

Зараз громада готує пакет документів для придбання трактора для вирощування і збору овочевих та зернових культур у межах “Сади для Перемоги”.

Про конкурс

Конкурс “Сади для перемоги” стартував у вересні минулого року. Його організували ініціатива “Сади Перемоги” від проєкту SURGe, що фінансується Урядом Канади, та БФ “МХП-Громаді” у партнерстві з Міністерством аграрної політики та продовольства України.

Він реалізовувався у Сумській, Київській Вінницькій, Хмельницькій, Івано-Франківській, Харківській, Полтавській, Львівській, Черкаській та Дніпропетровській областях.

Довідка

"МХП–Громаді" – український благодійний фонд, який почав свою діяльність 2015 року. Його головна місія – комплексний розвиток громад. Географія діяльності налічує 12 областей України: понад 700 містечок і сіл.

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну Фонд системно підтримує людей, які перебувають у регіонах бойових дій, українських захисників та рятувальників, громади, лікарні та пологові будинки, благодійні установи, які дбають про дітей-сиріт та літніх людей, а також людей, які через війну залишилися без дому та засобів для існування.

Українські Національні Новини

Новини Бізнесу