chili-stala-pershoyu-krayinoyu-v-latinskiy-ameritsi-yaka-zaproponuvala-chetvertu-dozu-covid-vaktsini-gromadyanam

Чилі стала першою країною в Латинській Америці, яка запропонувала четверту дозу COVID-вакцини громадянам

 • 17591 переглядiв

КИЇВ. 6 січня. УНН. Уряд оголосив у четвер, що Чилі почне пропонувати четверте щеплення вакциною проти коронавірусу громадянам з ослабленим імунітетом, ставши першою країною в Латинській Америці та однією з перших у світі, що запропонувала додаткову дозу вакцини. Про це УНН інформує з посиланням на Reuters.

Цитата

"Починаючи з наступного понеділка, 10 січня, ми збираємося розпочати новий процес масової вакцинації за допомогою четвертої чи другої ревакцинації", - повідомив новообраний президент Пінера на пресконференції.

Деталі

У Чилі один із найвищих показників вакцинації у світі. Дві дози вакцини отримали більш ніж 85% населення. Близько 57% отримали третю бустерну ін'єкцію.

"Успіх, досягнутий Чилі в процесі вакцинації..., ставить нас на ряду кращих країн світу за способами боротьби з цією пандемією, - додав Пінера. - І за допомогою цієї четвертої дози ми прагнемо зберегти цю позицію лідера та захистити здоров'я та життя наших співвітчизників".

Вакцини для четвертої дози будуть комбінацією тих виробників, які використовувалися досі в Чилі, включаючи Pfizer-BioNTech, Sinovac і AstraZeneca.

Чилі повідомила про свій перший випадок варіанта Омікрон на початку грудня і підтвердила, що нині зареєстровано 698 випадків цього варіанту коронавірусу, переважна більшість з яких припадала на людей, які виїжджали за межі країни.

Українські Національні Новини

Новини Світу