chinovnik-politsiyi-na-zhitomirschini-obkladav-pereviznikiv-schomisyachnoyu-daninoyu

Чиновник поліції на Житомирщині обкладав перевізників щомісячною "даниною"

 • 6991 переглядiв

ЖИТОМИР-КИЇВ. 5 травня. УНН. Щомісячну "данину" з місцевих перевізників вимагав начальник одного з відділів поліції Житомирської області. Про це повідомляє прес-служба СБУ, передає УНН.

Підполковник поліції запровадив схему "обкладання даниною" місцевих перевізників за нестворення штучних перешкод при транспортуванні лісоматеріалів через територію району. Сума щомісячного "платежу" становила дванадцять тисяч гривень з перевізника.

Чоловіка затримали вчора ввечері під час одержання ним другої частини хабара у розмірі 9 тисяч гривень, також напередодні був задокументований факт одержання ним і першої частини неправомірної вигоди.

"Вирішується питання щодо оголошення затриманому про підозру у скоєнні злочину та обрання міри запобіжного заходу. У рамках відкритого кримінального провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України тривають слідчі дії", - повідомляють у СБУ.

Також начальник ГУНП у Житомирській області В'ячеслав Печененко на своїй сторінці у Facebook повідомив, що затриманий є заступником начальника Коростенського відділу поліції.

Нагадаємо, киянина викрили під час передачі хабара гравцям молодіжної збірної одного з львівських футбольних клубів за програш у матчі. 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП