chinovnik-sudovoyi-administratsiyi-obklav-biznesmeniv-daninoyu

Чиновник судової адміністрації обклав бізнесменів "даниною"

 • 9428 переглядiв

КИЇВ. 15 січня. УНН. Один із заступників начальника Територіального управління Державної судової адміністрації в Полтавській області систематично вимагав хабар від місцевих підприємців за безперешкодне здійснення господарської діяльності. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу Служби безпеки України.

Як уточнила спецслужба, на систематичних хабарах викрили одного з заступників начальника Територіального управління Державної судової адміністрації в Полтавській області.

"Оперативники спецслужби встановили, що посадовець налагодив механізм одержання неправомірної вигоди від місцевих підприємців за безперешкодне здійснення господарської діяльності. Вартість "послуг" зловмисника становила 15 відсотків від загальної суми укладених договорів з ремонту приміщень судів. За вказану суму посадовець обіцяв сприяти у підписанні актів виконаних робіт та вчасного перерахунку коштів на користь підприємця", – йдеться в повідомленні.

Чиновника затримали на робочому місці під час отримання чергового траншу хабара сумою 100 тисяч. Раніше оперативники спецслужби зафіксували одержання зловмисником неправомірної вигоди у розмірі 147 тисяч гривень.

"Вирішується питання щодо оголошення затриманому про підозру в скоєнні злочину та обрання міри запобіжного заходу. У межах відкритого кримінального провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до протиправної діяльності", – зазначили у спецслужбі.

Як повідомляв УНН, у холодильнику заступника начальника Територіального управління Державної судової адміністрації України в Полтавській області знайшли хабар. Зазначимо, що на сайті Територіального управління Державної судової адміністрації України у Полтавській області зазначено, що у начальника управління один заступник.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП