chinovnika-spiymali-na-khabari-za-mistse-u-kooperativi-i-dilyanku-pid-lazni

Чиновника спіймали на хабарі за місце у кооперативі і ділянку під лазні

 • 8378 переглядiв

КИЇВ. 23 січня. УНН. Правоохоронці у Києві затримали голову садівничого товариства, який вимагав хабар у розмірі 15 тисяч доларів за місце в складі кооперативу та виділення земельної ділянки під будівництво банного комплексу. Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури міста Києва, передає УНН.

"У середу, 23 січня 2019 року, прокуратурою міста Києва спільно з слідчими ГУНП в м. Києві та оперативними працівниками УЗЕ у м. Києві у приміщені кафе під час отримання неправомірної вигоди у сумі 15 тисяч доларів США затримано голову садівничого товариства, розташованого на території міста Києва", - повідомили в прокуратурі.

За інформацією правоохоронців, вказані кошти зловмисник вимагав та одержав від громадянина за вирішення питання щодо прийняття останнього до складу кооперативу та виділення земельної ділянки під будівництво банного комплексу.

Зловмисник був затриманий в порядку ст. 208 КПК України одразу після одержання грошей. На місці події, а також за адресою проживання фігуранта та у його приватному автотранспорті проводяться обшуки.

Вирішується питання про оголошення затриманому про підозру, зазначили в прокуратурі. Попередня правова кваліфікація злочину - ч. 3 ст. 368 КК України - одержання службовою особою неправомірної вигоди, поєднане з вимаганням. Санкція статті передбачає від 5 до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, депутата Кам’янець-Подільської міської ради затримали за спробу підкупу начальника відділу Управління захисту економіки.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП