chinovnika-suditimut-za-privlasnennya-6-mln-grn-derzhavnikh-koshtiv

Чиновника судитимуть за привласнення 6 млн грн державних коштів

 • 10120 переглядiв

КИЇВ. 4 вересня. УНН. Завершено досудове розслідування за підозрою колишнього керівника держпідприємства у заволодінні понад 6 млн грн державних коштів. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомило Управління спеціальних розслідувань генеральної прокуратури України, передає УНН.

"Завершено слідство у кримінальному провадженні за підозрою колишнього керівника державного підприємства, утвореного з метою ведення єдиних та державних реєстрів, який у 2013-2014 роках заволодів державними коштами в сумі понад 6 млн. грн. шляхом укладання фіктивних договорів поставки програмного забезпечення для систем відеоконференцзв’язку в органах юстиції України з подальшим виведенням державних коштів на підконтрольні іноземні компанії", - йдеться в повідомленні.

Його співучасник організував схему виведення державних коштів під виглядом укладання договорів з фіктивним товариством на розробку програмного забезпечення, яке в дійсності таких послуг не надавало.

"Діями колишніх керівників державних підприємств та їх співучасників державі заподіяно збитків на суму понад 11 млн. гривень. На майно підозрюваних, з метою відшкодування збитків, накладено арешти.

Стороні захисту сьогодні, 4 вересня, відкрито доступ до матеріалів і після ознайомлення з матеріалами провадження обвинувальний акт буде скеровано до суду", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Правоохоронці викрили посадовців Київської митниці Державної фіскальної служби на зловживаннях при переміщенні товарів через митний кордон.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Америка допоможе Європі та Азії подолати АЧС

     • 8136 переглядiв

    У Львові перерахували всі мозаїки

     • 13247 переглядiв

    В Україні за сім місяців лікарняні виплатили 1,6 млн осіб

     • 10192 переглядiв

    Зеленський пояснив, чому ветував закон про "Пласт"

     • 26163 переглядiв