chinovniki-groysmana-viveli-nadra-ukrayini-v-ofshori-reaktsiya-dbr

Чиновники Гройсмана вивели надра України в офшори: реакція ДБР

 • 14682 переглядiв

КИЇВ. 22 квітня. УНН. Державні чиновники з підлеглих Прем'єр-міністру Володимиру Гройсману допомогли бізнесу вивести українські надра в офшори на Сейшельських островах. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила громадська організація "Національний інтерес України", за результатом власного розслідування, передає УНН.

Громадські діячі запевняють, що розкрили глобальну схему виведення грошей і здачі надр України на користь іноземних компаній.

"Дана схема була реалізована групою осіб, серед яких всім відомі прізвища одіозних бізнесменів і чиновників Кабміну України", - наголошують в "Національному інтерес".

Подробиці викритої схеми громадські діячі поки не розкривають, але в той же час нагадують, що неодноразово писали про злочинні епізоди, і тепер в діях чиновників і бізнесменів вони вбачають відразу 11 статей Кримінального кодексу України, а саме:

ст. 111 (держзрада), ст. 119 (шахрайство), ст. 191 (привласнення, розтрата майна за допомогою службового становища), ст. 210 (нецільове використання бюджетних коштів, заподіяння збитків бюджету), ст. 222 (шахрайство з фінансовими ресурсами), ст. 240 (порушення правил охорони і використання надр), ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем), ст. 366 (службове підроблення), ст.367 (службова недбалість), ст. 368-2 (незаконне збагачення), ст. 369-2 (зловживання впливом) КК України.

Відповідну заяву вони вже подали у Держбюро розслідувань.

"Заяву подано щодо групи з 15 осіб, серед яких: Павло Фукс - російський мільярдер, Едуард Ставицький (Натан Розенберг) - екс-міністр енергетики і вугільної промисловості України, Присяжнюк Микола - екс-міністр аграрної політики України та багато інших.

Нашу заяву зареєстровано у ДБР від 22.04.2019 року. Про це повідомлено керівництво ДБР, яке з огляду на можливий резонанс пообіцяло взяти справу під контроль", - повідомили у "Національному інтересі".

При цьому всі подробиці виведення українських надр в офшори громадські діячі пообіцяли розкрити трохи пізніше.

"Національний інтерес України" цілеспрямовано і систематично буде боротися з усіма проявами порушень законодавства України, загрозами національній безпеці і обмеженням інтересів громадян.

Найближчим часом ми опублікуємо детальну схему злочинних дій групи осіб в період 2007 - 2019 рр, в якій буде описано, як, хто і яким чином узурпував надра України і шахрайськими діями продав контроль над ними за межі країни", - резюмували в громадській організації.

Українські Національні Новини

Економіка