chinovnikiv-kiyivavtodoru-suditimut-za-privlasnennya-8-mln-grn

Чиновників "Київавтодору" судитимуть за привласнення 8 млн грн

 • 7205 переглядiв

КИЇВ. 1 березня. УНН. Троє співробітників комунальної корпорації "Київавтодор" разом із керівником комерційної підрядної структури створили фіктивні підприємства, яким перерахували 8 млн грн з бюджету за нібито виконані ремонтні роботи дорожньої мережі Києва. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу Національної поліції.

У 2017 році заступник генерального директора "Київавтодору" спільно з двома своїми підлеглими та керівником комерційної підрядної структури привласнили гроші, виділені на капремонт столичних доріг.

Зазначається, що підозрювані перерахували понад 8 млн грн на рахунки фіктивних підприємств за нібито виконання ремонтних робіт. У результаті обшуків правоохоронці вилучили документацію, яка підтверджує причетність посадовців до злочинної схеми. Правопорушникам оголосили про підозру, а на їхнє майно був накладений арешт.

Дії зловмисників кваліфіковані за ч. 3 ст. 28 (Вчинення злочину за попередньою змовою групою осіб), ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Обвинувальний акт направлений до суду. За привласнення та подальшу легалізацію отриманих у незаконних спосіб коштів членам організованої злочинної групи загрожує до дванадцяти років ув’язнення.

Нагадаємо, раніше УНН повідомляв, що "Київавтодор" активно готується реконструювати та ремонтувати дорожні шляхи столиці. 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП