chislo-zagiblikh-vid-spalakhu-likhomanki-ebola-v-ugandi-syagnulo-29-osib

Число загиблих від спалаху лихоманки Ебола в Уганді сягнуло 29 осіб

 • 120648 переглядiв

КИЇВ. 5 жовтня. УНН. З моменту оголошення спалаху лихоманки Ебола в Уганді 20 вересня 2022 року Міністерство охорони здоров'я підтвердило 43 випадки хвороби та повідомило про 29 випадків смерті станом на 2 жовтня, передає УНН.

Деталі

Нинішній спалах в Уганді викликаний відносно рідкісним варіантом вірусу, відомим як суданський штам, що створює низку медичних та операційних проблем.

Президент Йовері Мусевені минулого тижня виключив введення карантину для стримування поширення вірусу, заявивши, що «уряд має можливість контролювати цей спалах, як ми робили це раніше».

Минулого місяця міністерство охорони здоров'я оголосило про перший летальний випадок, оголосивши про спалах у центральному районі Мубенде.

Довідка

Ебола - вірусна геморагічна лихоманка, що часто призводить до летального результату, названа на честь річки в Демократичній Республіці Конго, де вона була виявлена ​​в 1976 році.

Інфіковані люди стають заразними до появи симптомів, тобто після інкубаційного періоду від двох до 21 дня.

Передача інфекції людині відбувається через біологічні рідини, при цьому основними симптомами є лихоманка, блювання, кровотеча та діарея.

Додамо

Минулого тижня сусідня ДРК оголосила про припинення спалаху вірусу Ебола, що виник у східній частині провінції Північне Ківу шість тижнів тому.

В даний час немає ліцензованих препаратів для профілактики або лікування лихоманки Ебола, хоча ряд експериментальних препаратів знаходиться в розробці.

Найстрашніша епідемія в Західній Африці в період з 2013 по 2016 рік забрала життя понад 11 300 людей. У ДРК було понад дюжину епідемій, найбільш смертоносна з яких забрала життя 2280 людей у ​​2020 році.

Українські Національні Новини

Новини Світу