chiyi-kuri-v-ukrayini-ne-mozhut-identifikuvati-ptakhofabriku-z-mogilnikami

Чиї кури: в Україні не можуть ідентифікувати птахофабрику з могильниками

 • 33531 переглядiв

КИЇВ. 25 січня. УНН. В Україні четверту добу не можуть назвати власника птахофабрики, де виявлений могильник курчат, повідомляє УНН.

Відео, на якому зафіксовано масовий падіж птиці оприлюднили користувачі соцмережі Facebook в п'ятницю, 22 січня.

За даними УНН, відео знято на птахофабриці "Гаврилівських курчат" у с. Гавриловка Вишгородського району. Причиною занепаду називають відключення опалення і відсутність корму у птахів.

Виробник "Гаврилівських курчат" підтверджує, що виробництво зупинено, але від відео відхрещується. Кажуть, що всю птицю перебили і продали.

"Працює тільки наша племінна ферма - інкубуємо курчат і відвозимо на свою філію "Курганський бройлер" у Харкові. Наші всі ферми стоять, ми зупинені. Невигідно цим займатися. Немає жодного виробництва", - сказав УНН генеральний директор "Агромарс" Іван Зазуля.

Відзначимо, що півроку тому згаданий Зазулею "Курганський бройлер" закрили та опечатали за рішенням суду через його пожежонебезпеку.

Однак за словами Зазулі, вони оскаржили рішення суду і продовжили працювати.

Поки УНН очікує офіційних коментарів від компетентних органів, ситуацію прокоментували в громадської організації із захисту тварин "Відкриті клітки".

Там уточнили, що навколо ТМ "Гаврилівські курчата" вже розгортався скандал з пташиними могильниками. І допустили, що ситуація могла повториться через відсутність в Україні установ з контролю за умовами вирощування тварин.

"Ці кадри демонструють екстремальну жорстокість і абсолютно негуманне ставлення до живих істот. Ми, як зоозахисна організація, виступаємо проти інтенсивної експлуатації тварин, але, на жаль, це звичайна практика для інтенсивного виробництва", - коментують громадські працівники.

Українські Національні Новини

Економіка