chlena-pvk-vagner-ne-pustili-do-moldovi

Члена ПВК "вагнер" не пустили до Молдови

 • 881680 переглядiв

КИЇВ. 12 березня. УНН. Прикордонна поліція Молдови повідомила 12 березня, що не пустила до Молдови представника російської приватної військової кампанії «вагнер». У відомстві зазначили, що чоловік прибув до країни літаком, але в аеропорту його зупинили, пише УНН з посиланням на NewsMaker.

Деталі

У заяві поліції, яку цитують ЗМІ, зазначено, що чоловіка з російським паспортом і татуюванням, яке дало змогу ідентифікувати його як учасника ПВК "вагнер", відправили назад у країну, з якої він прилетів.

«Обмін інформацією дозволив нам виявити в потоці пасажирів в аеропорту Кишинева громадянина, ідентифікованого як представника ПВК із росії (вагнер). Його не пустили в країну і літаком повернули в державу, з якої він вилетів», — розповіли в поліції.

У поліції зазначили, що за останній тиждень не пустили в країну 182 іноземних громадян і 46 одиниць транспорту. За інформацією прикордонників, 165 із них порушили молдовське прикордонне та міграційне законодавство.

При цьому, за даними прикордонників, за останню добу потік тих, хто прибуває до Молдови, зріс: у країну в'їхало понад 23,8 тис. осіб, і майже всі вони — іноземні громадяни, з яких приблизно 5 тис. — громадяни України.

Напередодні 25 осіб, включно з громадянином рф, було супроводжено до поліцейської інспекції, сімох затримано у справі про масові заворушення, повідомляє радіостанція Radio Europa Libera Moldova.

У Молдові побоюються, що росія може використовувати як плацдарм для агресії самопроголошене Придністров'я. Там перебувають сотні російських солдатів, що на тлі війни вкрай турбує місцевих жителів.

Доповнення

12 березня в країні пройде акція протесту, яку організовує опозиційна проросійська партія "Шор", поліція попередила про можливі масові заворушення.

Українські Національні Новини

Новини Світу