chleni-futbolnoyi-tsk-mayut-proyti-poligraf-schob-rozviyati-chutki-pro-svoyu-zalezhnist-vid-surkisa-ekspert

Члени “футбольної” ТСК мають пройти поліграф, щоб розвіяти чутки про свою залежність від Суркіса - експерт

 • 20115 переглядiв

КИЇВ. 18 лютого. УНН. Доцільність утворення так званої “футбольної” ТСК у стінах Верховної Ради викликає питання. Адже розслідуванням кримінальних проваджень стосовно будівництва футбольних полів повинні займатися правоохоронці, а не депутати. Тим паче, коли Комісія за три місці роботи не показала жодного результату, а окремі її представники можуть перебувати у залежності від депутата Григорія Суркіса. Про це у коментарі УНН розповів політичний експерт, юрист Андрій Смолій.

"Перше питання, яке у мене виникає, так це навіщо взагалі була така ТСК? Невже, це настільки важливе питання в українській державі, щоб для цього створювати окрему ТСК, яка буде вивчати виключно це вузькопрофільне питання (будівництво міні-полів для футболу у Києві - ред.)?

Я вважаю, що такими речами мають займатися правоохоронні органи. Проте, точно не ВР. І взагалі питання будь-які, що стосуються господарчої діяльності, а ми маємо звернути увагу на те, що будівництво полів, будівництво взагалі будь-яких речей, які стосуються спорту - це не пряма підзвітність ВР і це точно не те, чим мав би займатися парламент”, - вважає експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Футбольна” ТСК працює в умовах наявності конфлікту інтересів, який замовчують

Смолій додав, що за три місяці роботи ТСК, вона й досі не показала жодних результатів.

“Навіть проміжних немає. Чому їх немає - також невідомо. Тому, на мою думку, створення взагалі і діяльність такої ТСК може говорити про певний замовний її характер. Може йти мова про те, що така слідча комісія буде упереджена, оскільки в ній не завжди працюють фахівці, які мали б займатися цими питаннями.

Тож, сенсу у продовженні діяльності ТСК і сенсу, власне, в якомусь розслідуванні, яке мало б бути об'єктивним, - я також не бачу”, - зазначив він.

Смолій зауважив, що підозри в залежності Комісії є, адже “ходять чутки про тиск збоку Суркіса”.

“Ходять різні чутки, вони полягають у тому, що на ТСК можуть тиснути, у тому числі, - і пан Суркіс. Була оприлюднена певна переписка у ЗМІ і, я думаю, що це питання вже до правоохоронних органів - щоб вони цим займалися.

Якщо ж ця ТСК була створена аби тиснути на тих чи інших осіб - це також питання до правоохоронних органів, які мали б розібратися, що дійсно роблять народні депутати і чи була якась змова із третіми особами”, - пояснив політичний експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рябошапка розповів про політичний підтекст роботи "футбольної" ТСК

Він також нагадав, що членам ТСК вже пропонували пройти поліграф, і в їх же інтересах на нього погодитися, вважає Смолій.

“Щодо поліграфу, то це доволі поширена практика у європейських державах, та і його вже проходили деякі “слуги народу”. Тому, якщо є підозри, то і правоохоронні органи могли б перевірити цих депутатів ТСК на поліграфі і, звичайно, самі по собі вони можуть його пройти, аби розвіяти сумніви, щоб не було запитань у журналістів та у суспільства”, - сказав він, додавши, що небажання депутатів з ТСК проходити поліграф теж викликає сумніви в їх об'єктивності.

Як писав УНН, заступник голови ТСК Григорій Мамка “по футбольним полям” заявив про тиск на Комісію і поскаржився Рябошапці. 

Хоча, напередодні він відмовився коментувати ймовірну "залежність" роботи ТСК з футболу.

Також нагадаємо, що “футбольну” Комісію хочуть доповнити новими представниками. 

Українські Національні Новини

Політика