chleni-rasistskogo-ugrupovannya-zatrimani-v-ssha-za-ataki-pid-chas-protestiv-u-sharlotsvill

Члени расистського угруповання затримані в США за атаки під час протестів у Шарлотсвіллі

 • 8278 переглядiв

КИЇВ. 3 жовтня. УНН. Поліція Каліфорнії у вівторок заарештувала чотирьох членів американського расистського угруповання, які звинувачуються в підбурюванні людей до сутичок праворадикалів та їх супротивників у місті Шарлотсвілл (штат Вірджинія) в серпні 2017 року. Про це повідомляє УНН із посиланням на газету The Washington Post.

За її даними, затримані є членами антисемітської угруповання "Rise Above", які в минулому році, згідно із заявою поліції, "були найжорстокішими учасниками протестів в Шарлотсвілл". "Ці хлопці приїхали в Шарлотсвілл, щоб зробити насильницькі дії, і цей інцидент не був первинним", - навела газета слова прокурора США Томас Каллена на прес-конференції, присвяченій оголошенню звинувачення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Університеті Північної Кароліни люди знесли пам'ятник солдату Конфедерації

Як раніше інформував УНН, 12 серпня 2017 року в Шарлотсвілл відбулися запеклі зіткнення праворадикалів та їх супротивників після того, як влада міста ухвалила рішення демонтувати статую генерала Роберта Лі, одного з діячів Конфедерації. Незабаром після початку сутичок 20-річний Алекс Філдс-молодший, який дотримується неонацистських поглядів, на великій швидкості на машині пронісся по одній з вулиць і в'їхав у натовп активістів, які виступали проти демонстрацій ультраправих. Загинула 32-річна жінка, 19 людей постраждали.

Українські Національні Новини

Новини Світу