chleni-rb-oon-u-pyatnitsyu-obgovoryat-problemi-sprichineni-okupatsiyeyu-krimu

Члени РБ ООН у п'ятницю обговорять проблеми, спричинені окупацією Криму

 • 13322 переглядiв

КИЇВ. 3 березня. УНН. Засідання Ради безпеки ООН за формулою Арріа щодо ситуації в АР Крим та місті Севастополь відбудеться у п’ятницю, 6 березня. Про це повідомив у Facebook речник постійного представництва України при ООН Олег Ніколенко, передає УНН.

"До шостих роковин російської окупації у п’ятницю, 6 березня, за ініціативи України та її партнерів – Естонії, США, Німеччини, Франції, Великої Британії та Бельгії – відбудеться засідання Ради безпеки ООН за формулою Арріа щодо ситуації в АР Крим та місті Севастополь", - повідомив Ніколенко.

З його слів, планується, що в засіданні візьмуть участь постійний представник Президента України в Криму, керівництво Меджлісу кримськотатарського народу та представники українських неурядових організацій.

Він назвав метою засідання:

  • поінформувати міжнародне співтовариство про триваючі порушення прав людини на Кримському півострові;
  • обговорити шляхи активізації взаємодії між Генеральним секретарем, Радою безпеки, спеціалізованими установами ООН та громадянським суспільством з метою припинення обмеження окупаційною владою основоположних прав і свобод людини;
  • ознайомити членів Ради безпеки із кроками, які вживає керівництво України в контексті захисту інтересів співвітчизників та деокупації українських територій.

Водночас постійний представник Президента України в Криму Антон Кориневич у Facebook відзначив, що "уже в п’ятницю представництво Президента України в Автономній Республіці Крим буде мати слово на засіданні Ради безпеки ООН за формулою Арріа, присвяченому викликам і проблемам, спричиненим тимчасовою окупацією АР Крим та міста Севастополь".

Початок засідання о 17:00 за київським часом. 

Додамо, засідання за формулою Арріа – вид засідань Ради безпеки ООН, які проводяться за участі широкого кола учасників. 

Нагадаємо, вісім європейських країн висловили стурбованість зростанням мілітаризації Росією анексованого кримського півострова.

Українські Національні Новини

Політика