chleni-vooz-rozglyanut-pitannya-pro-zakrittya-yevropeyskogo-ofisu-v-rosiyi-cherez-viynu-v-ukrayini-reuters

Члени ВООЗ розглянуть питання про закриття європейського офісу в росії через війну в Україні - Reuters

 • 130565 переглядiв

КИЇВ. 7 травня. УНН. Держави Всесвітньої організації охорони здоров’я розглянуть резолюцію проти росії наступного тижня після її вторгнення в Україну, включаючи можливе закриття великого регіонального офісу в Москві, свідчить документ, отриманий Reuters у четвер. Про це інформує УНН.

Деталі

Три дипломатичні та політичні джерела повідомили, що резолюція, яка має бути розглянута у вівторок, не передбачає жорсткіших санкцій, таких як відсторонення росії від правління глобальної агенції охорони здоров’я ООН, а також тимчасове заморожування її права голосу.

Проект, підготовлений здебільшого дипломатами ЄС і поданий до європейського регіонального офісу ВООЗ цього тижня, ґрунтується на запиті України, підписаному щонайменше 38 іншими членами, включаючи Туреччину, Францію та Німеччину.

Цей крок розглядається як політичний крок, який посилить зусилля Заходу ізолювати Москву і не матиме значних наслідків для здоров’я росії чи глобальної політики охорони здоров’я, чого, як стверджують дипломати.

У тексті йдеться про надзвичайну ситуацію в галузі охорони здоров’я в Україні. Та має на меті засудити військові дії росії, які, за її словами, призвели до масових жертв, збоїв у роботі медичних послуг, підвищення ризику смерті від хронічних захворювань, підвищення ризику інфекційних захворювань та радіологічних та хімічних подій в Україні, області та за її межами.

За словами джерел, відсторонення росії від Виконавчого комітету ВООЗ, якого просила Україна, було скасовано через юридичні технічні проблеми, хоча все ще можливо, що заморожування прав голосу розглядатиметься у ВООЗ з 22-28 травня.

Нагадаємо

Всесвітня продовольча програма ООН закликає відновити роботу одеських портів, щоб запобігти глобальній кризі голоду.

Українські Національні Новини

Новини Світу