chleniv-spetsialnikh-viborchikh-dilnits-testuvatimut-na-covid-19-do-viboriv-tsvk

Членів спеціальних виборчих дільниць тестуватимуть на COVID-19 до виборів - ЦВК

 • 26861 переглядiв

КИЇВ. 2 жовтня. УНН. Члени спеціальних виборчих дільниць допускатимуться до роботи на місцевих виборах, призначених на 25 жовтня, за умови отримання негативного тесту на COVID-19. У разі виявлення одного хворого всі інші члени комісії можуть продовжувати роботу. Про це УНН повідомили в ЦВК у відповідь на запит.

“До роботи на спеціальних виборчих дільницях, утворених у стаціонарних закладах охорони здоров’я та в установах виконання покарань, слідчих ізоляторах, членам виборчої комісії, офіційним спостерігачам, поліцейським, іншим особам, які забезпечують виборчий процес та перебувають у приміщенні виборчої комісії, приміщенні для голосування, рекомендується не пізніше ніж за 72 години до дня виборів пройти тестування на наявність гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, методом ПЛР та брати участь у роботі виборчої комісії за умови негативного результату”, - пояснили в ЦВК.

Також зазначається, що у разі виявлення випадку гострої респіраторної хвороби COVID-19 в одного із членів виборчої комісії всі інші члени виборчої комісії можуть продовжувати виконувати свої функції за відсутності симптомів респіраторних захворювань.

“У разі наявності контакту з хворим без застосування засобів індивідуального захисту такі члени виборчої комісії направляються на самоізоляцію в порядку, встановленому законодавством”, - йдеться у повідомленні.

За інформацією ЦВК, зміна члена виборчої комісії можлива шляхом внесення відповідного подання суб’єктом, який подавав цю кандидатуру до складу комісії.

Нагадаємо, Центральна виборча комісія акредитувала вже 127 офіційних спостерігачів на місцевих виборах, які відбудуться 25 жовтня.

Українські Національні Новини

Політика