chlenstvo-v-nato-posilit-oboronu-pivnichnikh-krayin-ministr-oboroni-shvetsiyi

Членство Швеції та Фінляндії в НАТО посилить захист північних країн – міністр

 • 109747 переглядiв

КИЇВ. 10 травня. УНН. Оборонну спроможність країн північного регіону буде посилено, якщо Швеція та Фінляндія стануть членами НАТО. Це дозволить спільне планування оборони у рамках альянсу, заявив міністр оборони Швеції Петер Хультквіст, повідомляє УНН з посиланням на Reuters.

Цитата

“Приєднання Швеції та Фінляндії до НАТО викличе ефект, коли ми використовуємо сильні сторони та переваги один одного і повністю доповнюємо один одного, а також здійснюємо оперативне планування. Якщо так, то в результаті ми станемо сильнішими разом. Це те, що може статися, якщо ми вирішимо приєднатися до НАТО”, – сказав міністр оборони.

Деталі

Хультквіст, який скептично ставиться до членства Швеції в Альянсі, відмовився відповідати на запитання щодо власної позиції вступу країни до НАТО.

Повномасштабне вторгнення росії в Україну змусило зробити переоцінку політики безпеки у Швеції та Фінляндії. Зазначається, що наразі Швеція має оборонні угоди зі своїми північними сусідами, а Данія, Норвегія та Ісландія вже є країнами-членами НАТО.

Нагадаємо

Генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Альянс може збільшити свою присутність біля кордонів Балтійського моря та Швеції, якщо Швеція вирішить подати заявку на членство в альянсі.

Українські Національні Новини

Політика