chogo-chekayut-zhinki-8-marta

Чого чекають жінки 8 березня

 • 36138 переглядiв

КИЇВ. 8 березня. УНН. Міжнародний жіночий день, який відзначається 8 березня, історично з'явився як день солідарності жінок у багатьох країнах в боротьбі за рівні права і емансипацію. З березня 1975 року Міжнародний жіночий день відзначається в ООН. В Україні, тим часом, є як прихильники так і противника свята. У минулому уряді навіть замислювалися над тим, щоб відзначити його на законодавчому рівні. Сьогодні такі суперечки, здається, вщухли, а жінки, у своїй абсолютній більшості, з радістю приймають привітання і перші весняні квіти в день 8 березня. Про те, як і чим краще привітати жінку зі святом весни, УНН розпитав у психолога Марії Фабрічевой.

За її словами, головне в цій справі, щоб будь-який подарунок "був від душі".

"Подарунок - це, в першу чергу, про увагу до людини. Ми всі зайняті, живемо в божевільному ритмі, і часом все найважливіше "вилітає з голови". І якщо ми похапцем різко згадуємо про подарунок, який забули купити, - важливо в цей момент зупинитися і навіть до вибору букета квітів підійти з душею. Це завжди відчувається.

Я всім раджу пам'ятні дати записувати в календар, піклуйтеся про себе за допомогою девайсів. І якщо ви вчасно дбаєте про подарунок, то тут важливо розділяти. Якщо подарунок для мами, то тут важливо розуміти, що це жінка старше вас, це ваша мама і ви точно знаєте, що вона любить. Але кухонну техніку - не даруйте. Жінки рідко лояльно ставляться до кухонного начиння", - каже Фабрічева.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Алкоголь в якості подарунка: що купують найчастіше

В цілому, психолог радить, "запитувати й уточнювати", про що мріє жінка, що б хотіла отримати в подарунок.

Також, вона підкреслила, що коли мова про жінок старшого віку, то для них, все таки, найголовніше - це увага.

"А цікавитися питаннями щодо подарунка варто не особисто, а у близької подруги, у тата, у іншої близької людини. Раптом мама щось випадково промовляла", - уточнила Фабрічева.

Дарувати косметику на 8 березня, психолог радить тільки в тому, випадку, якщо ви точно знаєте смаки жінки, або впевнені в тому, що вона користується певною косметичною продукцією.

Дружинам, як зазначає психолог, чоловіки дуже часто не знають, що дарувати.

"Справа в тому, що у нас люди не вміють запитувати, не вміють розмовляти, а це так важливо. Я завжди раджу подумати і згадати, що, можливо, раніше говорила дружина про свої бажання", - говорить вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Який алкоголь дарувати жінкам, а який - чоловікам

Досить поширеним подарунком на 8 березня стають ювелірні прикраси.

"Але якщо з ланцюжком важко помилитися в розмірі, то ось кільця вимагають знань точного розміру. Та й сережками потрібно бути акуратними, тому що одні жінки люблять англійську застібку, а інші, наприклад, віддають перевагу "гвоздику". Тому, потрібно бути або дуже спостережливим, або просто відвезти дружину в день свята в ювелірний магазин", - радить Фабрічева.

Подружок на 8 березня психолог радить вітати "креативними сюрпризами".

"Зараз таких можливостей дуже багато. Сувеніри, набори різні для подружок з почуттям гумору. І хоча подарунок може бути абсолютно не дорогим, він подарує позитивні емоції, гарний весняний настрій. Знову таки, важливо робити це від душі", - вважає експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні з'явився винний напій небесно-блакитного кольору

Фабрічева також зазначила, що є подарунки, які здатні "говорити" або натякати.

"І до цього треба ставитися уважно, щоб вас зрозуміли, щоб не образити людину, не "перегнути палицю", - уточнила вона.

І на останок, як розповіла психолог, практично універсальним подарунком на 8 березня може стати алкоголь.

"Звичайно, і тут важливо розуміти переваги. Ось, я наприклад, не п'ю нічого крім чорного рому з колою. І п'ю я вкрай мало. І мені постійно дарують шампанське - так, дороге, гарне. Але такий подарунок переходить моїй сестрі, друзям. Ось тому і потрібно орієнтуватися в тому, що подобається жінці.

Є ще люди, які колекціонують алкоголь - красиві незвичайні пляшки. І тоді при виборі напою варто це враховувати, його незвичайну форму, цікавий смак. А в цілому, алкоголь це часто креативний подарунок", - підкреслила Фабрічева.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт розповів, який екстравагантний алкоголь приваблює молодь

Підсумовуючи сказане, вона додала, що вибираючи подарунок, не варто зациклюватися на чеку, а дарувати все, що вибрано або зроблено "з любов'ю і душею".

"Це, правда, відчувається людиною на підсвідомому рівні", - резюмувала психолог.

Нагадаємо, як повідомляв УНН, один зі вітчизняний алкогольних виробників випустив напередодні 8 березня по-справжньому нажіночніший алкогольний напій.

Лінійка нових винних напоїв складається з полуничного, чорничного і персикового смаків. Один з них, при цьому, має небесно-блакитний колір і настояний перловий шимер всередині пляшки.

Українські Національні Новини

Суспільство