cholovik-pide-pid-sud-za-aferu-na-11-mln-grn

Чоловік піде під суд за аферу на 11 млн грн

 • 10554 переглядiв

КИЇВ. 11 квітня. УНН. У Київській області судитимуть шахрая, який під виглядом фінансового радника ошукав людей на 11 млн гривень. Про це УНН повідомляє з посиланням на прес-службу прокуратури столиці.

"Прокуратурою міста Києва направлено до Києво-Святошинського районного суду Київської області обвинувальний акт за обвинуваченням 42-річного шахрая у заволодінні коштами трьох потерпілих на загальну суму 9,6 млн грн та двома транспортними засобами ще одного потерпілого на суму 1,35 млн грн", - повідомили у відомстві.

Під час розслідування встановлено, що упродовж 2009-2016 років зловмисник, який раніше вже притягався до відповідальності за шахрайство, заволодівав коштами людей "під приводами інвестування у бізнес, заробітку на коливаннях курсу валют, придбання нерухомого майна за цінами нижче ринкових, тощо". Окрім того вказано, що зловмисник незаконно заволодів транспортними засобами ще одного громадянина, вводячи його в оману щодо можливості їх реалізації за цінами вище ринкових, що не відповідало дійсності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Двох шахраїв за фіктивний обмін валют на 2,7 млн грн відправили за грати

Щоб справити враження на потерпілих, аферист хизувався дорогими авто, розкішним способом життя та зв’язками у банківській сфері, додали у прокуратурі.

Тривалий час зловмисник переховувався від правосуддя, однак врешті був затриманий та наразі перебуває під вартою.

Дії підозрюваного кваліфіковані за ч. 4 ст. 190 (шахрайство), ч. 3 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) КК України. За вчинені кримінальні правопорушення обвинуваченому загрожує від 7 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, у Києві судитимуть шахраїв, які обікрали пенсіонерів на майже півмільйона гривень.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП