cholovik-scho-pidpaliv-yaponsku-anime-studiyu-zvinuvativ-yiyi-v-kradizhtsi-ideyi-tvoru

Чоловік, що підпалив японську аніме-студію, звинуватив її в крадіжці ідеї твору

 • 12935 переглядiв

КИЇВ. 19 липня. УНН. Чоловік, який влаштував підпал в анімаційній студії в японському місті Кіото, в результаті якого загинули принаймні 33 людини, пояснив свої дії тим, що студія вкрала у нього ідею твору. Про це в п'ятницю повідомило агентство Kyodo, передає УНН.

"Вони вкрали мою ідею твору, тому я вчинив підпал", - наводить агентство слова затриманого чоловіка, сказані ним поліції. В даний час правоохоронні органи продовжують з'ясовувати обставини того, що сталося. На даний момент не уточнюється, про які саме твори студії йдеться.

Пожежа на анімаційної студії Kyoto Animation сталась 18 червня, після того як 41-річний чоловік проник всередину з двома каністрами бензину і влаштував підпал.

За останніми даними в результаті інциденту загинули 33 людини, ще принаймні 30 осіб отримали опіки різного ступеня тяжкості. Сам палій також отримав серйозні опіки.

Довідка УНН: Заснована в 1981 році Kyoto Animation — одна з найбільш відомих студій, що випускають аніме. Серед її робіт — “Кланнад”, “Меланхолія Харухі Судзумії”, “Канон”, “K-On!”, “Вайолет Евергард”.

Українські Національні Новини

Новини Світу