cholovika-yakiy-pidrizav-politseysku-u-lvovi-vzyali-pid-vartu

Чоловіка, який підрізав поліцейську у Львові, взяли під варту

 • 10036 переглядiв

КИЇВ. 16 травня. УНН. Чоловіку, який підрізав співробітницю поліції напередодні у Львові, обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застави. Про це повідомила прес-служба прокуратури Львівської області, передає УНН.

"Учора, 15 травня, за клопотанням сторони обвинувачення чоловіку обрано найсуворіший запобіжний захід – тримання під вартою без альтернативи внесення застави", – йдеться в повідомленні.

Дії зловмисника кваліфікували за ст.348 КК України (посягання на життя працівника правоохоронного органу). Чоловіку 14 травня повідомили про підозру.

Розслідування злочину доручили спеціалізованому слідчому відділу Нацполіції, а процесуальне керівництво здійснюватимуть працівники апарату прокуратури області.

Крім того, за фактом ймовірного перевищення службових повноважень працівником правоохоронного органу при застосуванні зброї, на виконання ст.214 КПК України, прокуратура зареєструвала кримінальне провадження.

Нагадаємо, 13 травня на вулиці Стрийській у Львові екіпаж Управління патрульної поліції Львівської області оформляв дорожньо-транспортну пригоду — зіткнення автомобілів "Шкода Октавія" та "Лексус". Під час оформлення ДТП 42-річний водій "Шкоди", мешканець Закарпатської області, намагався втекти з місця події. При цьому чоловік завдав поліцейській ножові поранення. Напарник пораненої був змушений застосувати табельну вогнепальну зброю. Після того, як чоловік не відреагував на попереджувальний постріл, патрульний поранив нападника у ногу та затримав його. Зловмиснику загрожує до п’ятнадцяти років ув’язнення. 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП