choloviku-povidomili-pro-pidozru-za-prisvoyennya-400-tis-grn-fondu-garantuvannya

Чоловіку повідомили про підозру за присвоєння 400 тис. грн Фонду гарантування

 • 9071 переглядiв

КИЇВ. 21 жовтня. УНН. Прокуратура міста Києва повідомила про підозру 25-річному чоловіку за заволодіня коштами Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на загальну суму 400 тис. грн шахрайським шляхом. Про це повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу прокуратури міста Києва.

"Слідством встановлено, що зловмисник дізнався про те, що АТ "ПУМБ" здійснює виплати гарантованих сум вкладів клієнтам збанкрутілих банків... (Він отримав - ред.) інформацію, що в реєстрі осіб, які мають право на гарантовану виплату в розмірі по 200 тис. грн за кожним вкладом, містяться відомості про померлу у 2016 році кредиторку", - сказано у повідомленні.

Маючи на меті заволодіння коштами померлої жінки, шахрай підробив довіреність від неї на своє ім’я та прибув до приміщення АТ "ПУМБ". На місці, як зазначається, зловмисник ввів в оману працівників банку, надавши їм підроблену довіреність, на основі якої була здійснена видача гарантованої суми виплат в розмірі 400 тис. грн.

Отримані кошти, як повідомляється, шахрай розмістив на власному рахунку, після чого 18.10.2019 року йому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 190 КК України, тобто заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчинене у великих розмірах.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Грошові кошти, які стали предметом шахрайства, заарештовані та будуть повернені в Фонд гарантування вкладів фізичних осіб.

Нагадаємо, у Києві викрили банду шахраїв, що незаконно привласнила майно щонайменше на 10 млн гривень.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП