chotiri-krayini-slidom-za-yes-prodovzhili-personalni-sanktsiyi-proti-gromadyan-rosiyi

Чотири країни слідом за ЄС продовжили персональні санкції проти громадян Росії

 • 10350 переглядiв

КИЇВ. 4 листопада. УНН. Чотири країни: Чорногорія, Албанія, Норвегія й Україна - приєдналися до рішення Євросоюзу про продовження санкцій через дії, спрямовані проти територіальної цілісності України. Про це йдеться у заяві Високого представника ЄС Федеріки Могеріні, опублікованому на сайті Ради ЄС у понеділок, 4 листопада, передає УНН.

"12 вересня 2019 року рішенням Ради були продовжені санкції за дії, спрямовані проти територіальної цілісності України, до 15 березня 2020 року і внесені зміни в інформацію про 21 фізичного і 19 юридичних осіб, що міститься в додатку до рішення 2014/145/CFSP.

До цього рішення приєднуються країни-кандидати (на вступ до ЄС - ред.) Чорногорія та Албанія, країна-член Європейської асоціації вільної торгівлі Норвегія, що входить до Європейського економічного простору, а також Україна", - йдеться в заяві.

Ці країни, як зазначено, забезпечуватимуть, щоб їх національна політика відповідала цим рішенням Ради.

"Європейський союз приймає до відома це зобов'язання і вітає його", - йдеться у заяві.

Нагадаємо, йдеться про рішення, яким 12 вересня Рада ЄС продовжила дію обмежувальних заходів через дії, які підривають або загрожують територіальній цілісності, суверенітету і незалежності України, ще на шість місяців, до 15 березня 2020 року.

Українські Національні Новини

Політика