chotiri-ukrayinski-startapi-otrimali-mayzhe-1-4-mln-yevro-vid-yes

Чотири українські стартапи отримали майже 1,4 млн євро від ЄС

 • 23982 переглядiв

КИЇВ. 27 жовтня. УНН. Європейською комісією профінансовано чотири українських стартапи у межах програми Європейського Союзу з досліджень та інновацій "Горизонт 2020" на загальну суму близько 1,4 млн євро. Про це повідомили УНН в управлінні з питань інформаційної політики та комунікацій Міністерства освіти і науки України.

Зокрема, за інформацією Міністерства освіти і науки, трьом українським стартапам у межах першої фази інструменту підтримки малих і середніх підприємств було виділено по 50 тисяч євро кожному для розробки концепції та планування бізнес-ідеї, а саме:

Ecological Utilization of Waste (стосується екологічної утилізації сміття);

xBeam 3D Metal Printing (стосується 3D-друку металу);

 

Feasibility Study for PassivDom - autonomous self-learning 3D-printed modular house (стосується створення автономного мобільного будинку, створюваного за допомогою 3D-друку).

Водночас український стартап Innovative Cloud-Based PV Workflow for Semiconductor Foundries (включає в себе розробку інноваційного продукту для глобальних ринків та імплементацію нової для індустрії мікроелектроніки бізнес-моделі) отримав фінансування у сумі 1,220 млн євро на реалізацію бізнес-плану у межах другої фази інструменту підтримки МСП. Цей проект має бути реалізований до 31 грудня 2018 року.

Крім того, зазначили у відомстві, з початку участі України у програмі "Горизонт 2020" за підсумками 323 конкурсів укладено договори з українськими установами, організаціям, підприємствами на виконання 69 проектів з фінансуванням на суму майже 12 млн євро.

Нагадаємо, у серпні 2015 року Президент схвалив ратифікацію угоди з ЄС щодо участі України в програмі "Горизонт 2020".

Українські Національні Новини

Економіка