chotiririchna-divchinka-z-iraku-znikla-bezvisti-na-polsko-biloruskomu-kordoni

Чотирирічна дівчінка з Іраку зникла безвісти на польсько-білоруському кордоні

 • 14618 переглядiв

КИЇВ. 8 грудня. УНН. Чотирирічна дівчинка мігрантів з Іраку зникла в лісі після того, як її розлучили з батьками в сутичці з польськими прикордонниками. Про це пише УНН з посиланням на Rzecz Pospolita.

Деталі

Гуманітарні групи повідомили в середу, що іракську дівчинку на ім’я Ейлін розлучили із батьками після того, як мігранти прорвали кордон з Польщею в понеділок ввечері.

Вони розповіли, що батьки передали свою доньку іншому дорослому мігранту, коли польські прикордонники підійшли та відтіснили їх назад до Білорусі, а дівчинку востаннє бачили з людиною, яка її супроводжувала, біля прикордонного польського села Новий Двор.

"Ця дівчинка, ймовірно, або вже померла, або дуже скоро помре. Найдраматичнішим є те, що якби це була польська дитина, її шукала б вся країна, - сказала Кася Косьцеша з благодійної організації "Сім'ї без кордонів". - Пошук слід було почати, як тільки вони дізналися про ситуацію... Шанси зменшуються, знову настає ніч і температура почне знижуватися, тому, якщо ми хочемо врятувати її, це має статися негайно".

Речниця прикордонної служби Анна Міхальська повідомила, що військовослужбовці почали шукати дівчину, щойно у вівторок близько опівночі отримали інформацію про її зникнення.

"До місця, де мала бути дівчинка, скерували додаткові патрулі. Ми також шукали з повітря з гелікоптерів, але нікого не знайшли", - розповіла Міхальська.

Учасники кампанії кажуть, що зусилля влади були недостатніми.

Додамо

Міжнародні організації звинувачують правонаціоналістичний уряд Польщі в порушенні гуманітарних стандартів, змушуючи деяких мігрантів повернутися до Білорусі, звинувачення, які Варшава відкидає.

ЄС звинувачує Білорусь у тому, що вона ввозить мігрантів до країни, а потім штовхає їх на територію Польщі та, меншою мірою, Литви та Латвії у відповідь на санкції, накладені проти Мінська через порушення прав людини.

Українські Національні Новини

Новини Світу