chotirom-ofitseram-rf-povidomili-pro-pidozru-za-uchast-u-zakhoplenni-zaporizkoyi-aes-ova

Чотирьом офіцерам рф повідомили про підозру за участь у захопленні Запорізької АЕС - ОВА

 • 75466 переглядiв

КИЇВ. 23 травня. УНН. Служба безпеки України повідомила про підозру чотирьом військовим з рф за те, що за вказівкою генерала Домбровського брали участь у захопленні Запорізької АЕС. Про це повідомляє Запорізька обласна військова адміністрація, пише УНН.

Цитата

"CБУ повідомила про підозру чотирьом військовим окупантам з рф, які за вказівкою генерала Домбровського брали участь у захопленні Запорізької АЕС", - йдеться у повідомленні.

"Наразі слідчими СБУ трьом полковникам та одному майору збройних сил рф заочно повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України", - сказано у повідомленні ОВА.

Деталі

Як вказано, СБУ підозрює командирів батальйонних тактичних груп національної гвардії російської федерації у порушенні законів та звичаїв війни під час захоплення Запорізької АЕС. "СБУ запевняє - покарання злочинців буде «енергійним»", - відзначили в ОВА.

Слідчі СБ України, як зазначається, встановили, що "злочинні дії відбувалися під керівництвом заступника начальника головного управління нацгвардії рф по Краснодарському краю генерала Домбровського, якому заочно оголошено про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України".

"Окупанти надали команду обстріляти із броньованої важкої військової техніки - танків та бронетранспортерів для силового захоплення споруд і об’єктів ВП «Запорізька АЕС» та міста Енергодар. У результаті злочинних дій загинули люди, зруйновано корпуси навчально-тренувального центру, перехідні естакади до реакторних відділень енергоблоків, та інші технологічно важливі мережі та комунікації. Обстріли окупантів могли призвести то техногенної катастрофи", - додали в ОВА, посилаючись на дані СБУ.

Доповнення

4 березня 2022 військовими силами рф було здійснено обстріл майданчика Запорізької АЕС. Внаслідок обстрілів виникла пожежа на території ЗАЕС. Станом на 6:20 силами підрозділів ДСНС України того ж дня пожежу було ліквідовано.

Майданчик Запорізької АЕС захоплений російськими окупантами.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП