choven-z-migrantami-potrapiv-v-avariyu-u-moroznomu-la-manshi-zaginulo-troye-lyudey

Човен з мігрантами потрапив в аварію у морозному Ла-Манші: загинуло троє людей

 • 494369 переглядiв

КИЇВ. 14 грудня. УНН. Британський уряд заявив, що щонайменше троє людей загинули після того, як човен з мігрантами зіткнувся з труднощами при перетині Ла-Маншу рано вранці, пише УНН з посиланням на ВВС.

Деталі

Човен, ймовірно, перевозив мігрантів із Франції, наступного дня після того, як прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак оголосив про нові заходи щодо "зупинки човнів" з мігрантами.

Відомо, що невеликий човен потрапив у біду приблизно о 3:00 за Грінвічем біля узбережжя Дандженесса, на захід від Дувра.

У водах між англійським Кентом та Францією в умовах морозу була проведена велика пошуково-рятувальна операція. Берегова охорона Великої Британії, ВМС Франції та санітарна авіація були відправлені на допомогу у рятувальній операції. Також були задіяні рибальський човен у цьому районі та вертольоти берегової охорони з Лідда та Лі на Соленті.

Вночі у вівторок температура впала до 1°C, і в морі, ймовірно, було ще холодніше. На той час у Кенті діяло "жовте" попередження про погоду через ожеледицю.

Людина, знайома із ситуацією, сказала, що 43 людини було врятовано, причому більше ніж 30 з них було врятовано з води.

Як повідомляється, кількість смертей може зрости.

Доповнення

Мігранти, які перетинають протоку Ла-Манш, можуть бути позбавлені права на притулок у Британії.

Українські Національні Новини

Новини Світу