chuguyivska-katastrofa-robotu-iz-chornimi-skrinkami-rozpochnut-pislya-identifikatsiyi-til

"Чугуївська катастрофа": роботу із "чорними скриньками" розпочнуть після ідентифікації тіл

 • 17832 переглядiв

КИЇВ. 26 вересня. УНН. Коли буде закінчена робота з тілами загиблих внаслідок катастрофи військового літака Ан-26 під Харковом, ДСНС візьметься за бортові самописці. Про це заявив віце-прем’єр-міністр України Олег Уруський під час засідання уряду, передає кореспондент УНН.

"Чорні скриньки" знайдені…до них поки що доступу немає - поки не закінчена робота із тілами загиблих. Як тільки буде закінчена робота із тілами загиблих, представники ДСНС зможуть дістатися до бортових самописців", - розповів Уруський.

Раніше стало відомо, що було знайдено бортові самописці військового літака Ан-26, який впав у Чугуївському районі Харківської області.

Як повідомлялося, на сьогоднішній момент жодне з тіл загиблих внаслідок катастрофи військового літака Ан-26 під Харковом не ідентифіковано. Впізнання тіл буде тривати від 2 до 3 тижнів.

Нагадаємо, вчора о 20:45 у Чугуєві на Харківщині впав літак. Всього на борту повітряного судна перебувало 27 осіб - члени екіпажу, курсанти і офіцери Харківського університету Повітряних Сил ЗСУ ім. Кожедуба: 25 загинули на місці, один із курсантів помер сьогодні зранку від отриманих опіків. Ще одна людина наразі перебуває на лікуванні.

За даними ДСНС, станом на 12:15, усього знайшли тіла 25 осіб, 1 особа померла в лікарні, 1 особа постраждала.

Також у ДБР повідомили про чотири версії причин авіакатастрофи на Харківщині. Серед них: катастрофа внаслідок технічної несправності агрегатів літального апарату; катастрофа внаслідок неналежного виконання своїх службових обов'язків екіпажем; неналежне виконання службових обов'язків особами, які були відповідальними за керування польотами; неналежне технічне обслуговування літака та підготовки його до польоту.

Раніше попередню причину авіакатастрофи на Харківщині озвучив міністр оборони України Андрій Таран. За його словами, відбулася відмова датчика у лівому двигуні літака АН-26.

Повідомлялося, що на місці падіння військового літака на Харківщині розпочала работу комісія по розслідуванню причин катастрофи, а у СБУ повідомили деталі і хронологію авіакатастрофи.

Пізніше уряд утворив комісію із розслідування причин авіакатастрофи під Харковом.

Українські Національні Новини

Політика