chvert-investoriv-gotovi-kupiti-zhitlo-na-bud-yakiy-stadiyi-budivnitstva-opituvannya

Чверть інвесторів готові купити житло на будь-якій стадії будівництва — опитування

 • 6079 переглядiв

КИЇВ. 27 червня. УНН. Чверті потенційних інвесторів все одно, на якій стадії будівництва перебуває житловий будинок, квартиру в якому вони планують придбати. Про це свідчать результати опитування спеціалізованого порталу DOM.RIA, повідомляє УНН.

Третина опитаних планують купувати квартиру тільки після того, як об'єкт буде зданий в експлуатацію. Для 23,21% респондентів не має значення, на якому етапі зробити покупку. На етапі внутрішніх робіт договір готові підписати 16,88%, а на початковій стадії будівництва - 13,50%. Ще 10,97% готові вкласти гроші на стадії зовнішніх робіт.

Аналітики запропонували користувачам вибрати, на що вони орієнтуються при виборі новобудов. Ціна є основним критерієм в українців, які обирають собі житло. Крім ціни, новобудови приваблюють районом міста, типом планування й інфраструктурою.

Нагадаємо, УНН писав про можливості інвестування у житлову нерухомість. Найбільш вигідним у даному аспекті називають житло в новобудовах, придбане безпосередньо у будівельній компанії, особливо на стадії котловану. Як розповіла директор департаменту продажів і маркетингу ХК "Київміськбуд" Тетяна Маркова, інвестувати у житлову нерухомість можна, маючи лише 30% від загальної вартості квартири.

За її словами, найвигідніше інвестувати на початковому етапі будівництва - тоді і вибір планувань більше, і ціна нижча.

"На виході квартира в середньому дорожчає на 25%, а потрапивши в категорію вже "вторинки" - до 40%. Якщо говорити прямо, то, купивши квартиру на етапі "котловану" і продавши її через рік після здачі, інвестор може отримати солідний прибуток. Ми як забудовник всі розрахунки ведемо у гривні, а покупки на "вторинці", як правило, відбуваються у валюті, вартість якої незмінно зростає", - пояснила Маркова.

Слід зазначити, що "Київміськбуд" активно працює над зведенням 66 нових будинків, крім того, цього року почнеться робота ще над 4 новими проектами.

Загальний будівельний заділ компанії складає 70 проектів - 1,9 млн кв. м нерухомості на різних стадіях готовності.

Українські Національні Новини

Економіка