cnn-u-ssha-zakinchuyutsya-zapasi-protitankovikh-raket-javelin

CNN: у США закінчуються запаси протитанкових ракет Javelin

 • 254649 переглядiв

КИЇВ. 14 квітня. УНН. За даними Центру стратегічних і міжнародних досліджень, у США закінчуються запаси протитанкових ракет Javelin. Повідомили, що у запасах може залишитися від 20 000 до 25 000 систем, а 7 000, які вже надіслали в Україну, становлять приблизно одну третину загального запасу Сполучених Штатів. Про це інформує УНН з посиланням на CNN.

Цитата

“Сполучені Штати мають запаси для різноманітних можливих глобальних конфліктів, які можуть виникнути проти Північної Кореї, Ірану чи самої росії. У якийсь момент ці запаси стануть настільки низькими, що військові планувальники поставлять собі питання, чи можна здійснити військові плани. Сполучені Штати, ймовірно, наближаються до цього моменту”, - зауважив старший радник Програми міжнародної безпеки Марк Канчіан.

Деталі

Під час своєї доповіді Канчіан зазначив, що поповнення запасів США новою зброєю триватиме близько трьох-чотирьох років. Він додав, що Пентагон повинен стежити за скороченням своїх запасів.

“Якщо Сполучені Штати доставлять Україні більше ракет, цього разу заміна продовжиться”, - зазначив він.

Додамо

Українські військові використовують Javelin, щоб знищувати російські танки. Так, наприклад, за допомогою цієї системи ЗСУ30 березня знищили російський танк з екіпажем.

Українські Національні Новини

Новини Світу