cop26-ukrayina-otrimaye-dostup-do-naukovikh-rozrobok-cif-z-dekarbonizatsiyi

COP26: Україна отримає доступ до наукових розробок США з декарбонізації

 • 14695 переглядiв

КИЇВ. 4 листопада. УНН. Україна у межах кліматичного саміту COP26 приєдналася до американської ініціативи Net Zero World і отримає доступ до наукових розробок США для пілотних проектів з декарбонізації. Про це УНН повідомили в Міненерго.

Цитата:

"Завдяки участі в ініціативі Україна отримає доступ до розробок 17 наукових лабораторій міністерства енергетики США для можливої реалізації пілотних проєктів з декарбонізації", - повідомили у профільному міністерстві.

Деталі

Україна є рівноправним партнером ініціативи, що пропонує поглиблену співпрацю в атомній енергетиці, яка допоможе забезпечити Європу доступною енергією без викидів вуглекислого газу, вказують у Міненерго.

"Атомна генерація є базовою генерацією в Україні. У нас є 15 атомних енергоблоків, які виробляють понад 56% електроенергії в країні. Ми хочемо збільшувати потужності атомної енергетики, будувати нові блоки, розпочати програму будівництва малих модульних реакторів... Ми також націлені розвивати відновлювані джерела енергії. Наша стратегія передбачає збільшення частки відновлюваної генерації до 25%", - зазначив міністр енергетики Герман Галущенко.

Синхронізація з європейською енергосистемою ENTSO-E

Найважливіша стратегічна ціль України в енергетиці, як вказано, – стати повноправною частиною європейської енергосистеми.

"Україна має синхронізуватись з європейською енергосистемою ENTSO-E. У нас надзвичайно потужна електромережа, розроблена для експорту великих обсягів електроенергії європейським споживачам. Синхронізація вигідна і для України, і для ЄС: вона відкриє нам доступ до великого ринку і допоможе країнам ЄС підвищити безпеку постачання", - зазначив міністр енергетики України.

Довідково

Світова ініціатива Net Zero World, підтримана найбагатшими бізнесменами-філантропами США, пропонує країнам:

  • постійний доступ до експертної допомоги від урядових технічних, дослідних та інвестиційних агентств і національних лабораторій США.
  • фінансову підтримку внутрішніх технічних установ.
  • глибоку співпрацю над технічними та інвестиційними планами та політиками, пілотними технологіями, модернізацією інфраструктури, інвестиційним партнерством, розвитком робочої сили та іншими заходами для досягнення стійкої декарбонізації енергетичної системи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: COP26: 190 країн та організацій зобов'язуються відмовитися від вугілля

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    В Україні зробили вже 18,5 мільйона щеплень від COVID-19

     • 22360 переглядiв

    Ранок у Києві розпочався із заторів: де ускладнено рух

     • 20585 переглядiв

    Ранкові тумани та до 18° тепла: прогноз погоди на сьогодні

     • 13219 переглядiв