covid-19-u-avstriyi-prodovzhili-lokdaun-dlya-nevaktsinovanikh

COVID-19: у Австрії продовжили локдаун для невакцинованих

 • 12294 переглядiв

КИЇВ. 21 грудня. УНН. Влада Австрії продовжила ще на десять днів локдаун для людей, які не зробили щеплення проти COVID-19. Про це повідомляє УНН з посиланням на сайт парламенту Австрії.

Цитата

“Локдаун для осіб без чинного 2G-документа (сертифіката про вакцинацію або довідки про одужання — ред.), як і планувалося, продовжено на наступні десять днів”, — ідеться у повідомленні.

Деталі

Згідно з австрійським законодавством, обмежувати громадянам право залишати домівки можна лише на десять днів, тож надалі в разі потреби треба поновлювати таке рішення.

Усі жителі Австрії які ще не перехворіли або не вакцинувалися проти COVID-19, до 31 грудня можуть залишати помешкання лише з певних причин: робота, освіта, купівля продуктів, користування медичними та адміністративними послугами, відпочинок просто неба неподалік місця проживання.

Також головний комітет Національної ради Австрії прийняв деякі обмеження на різдвяно-новорічні дні. 24, 25 і 26 грудня та 31 грудня для зібрань від 11 до 25 осіб є обов’язковою наявність у кожного сертифіката про вакцинацію або довідки про одужання.

У новорічну ніч ресторани зможуть працювати й після 23:00 (наразі вони мусять зачинятися до цієї години).

Нагадаємо

Прем’єр Великої Британії не планує посилювати карантин на Різдво.

Українські Національні Новини

Новини Світу