covid-19-u-klichka-provalili-zakupivlyu-kisnevikh-kontsentratoriv-dlya-khvorikh

COVID-19: у Кличка "провалили" закупівлю кисневих концентраторів для хворих

 • 10141 переглядiв

КИЇВ. 8 жовтня. УНН. Департамент охорони здоров'я КМДА "провалив" закупівлю кисневих концентраторів для хворих на COVID-19. Про це свідчать дані аналітичного порталу ProZorro, передає УНН.

Тендер із очікуваною вартістю у 4 млн грн було оголошено у вересні цього року. В рамках тендеру департамент охорони здоров'я планував закупити 100 кисневих концентраторів для хворих на COVID-19.

Свої заявки на участь у тендері подали три компанії – ТОВ "Грінер", ТОВ "Сучасна лікарня" та ТОВ "Глобалмедгруп". Втім, 24 вересня пропозиції усіх компаній були відхилені, а сам тендер – скасований.

Вказаний тендер так досі і не був переоголошений.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ковідний" колапс у столичній лікарні: медики без сну, а пацієнти - у коридорах.

Натомість учора, 7 жовтня, департамент охорони здоров'я КМДА оголосив про закупівлю "медичного обладнання" на суму в 870 тис. грн. У складі закупівлі один із лотів передбачає придбання кисневих концентраторів, однак лише у кількості 2 шт.

Нагадаємо, що Одеська область вже залишилася без кисню для "ковід"-пацієнтів. Про це учора повідомив лікар-анестезіолог з Роздільнянської центральної районної лікарні Іван Черненко.

"Кисню немає. Точніше залишилося на чорний день половинка балона — це десь 1500−2000 л, на пару годин важкому хворому. Коли буде? Ніхто не знає", — написав він у Facebook.

Також нагадаємо, що жодна столична лікарня не забезпечена на 100% засобами індивідуального захисту.

Українські Національні Новини

Політика