covid-sertifikat-dozvolili-zavantazhuvati-u-pdf-na-smartfon

COVID-сертифікат дозволили завантажувати у PDF на смартфон

 • 16194 переглядiв

КИЇВ. 26 листопада. УНН. COVID-сертифікат із застосунку "Дія" тепер українці можуть завантажити у PDF-форматі на смартфон. Про це повідомив сьогодні віце-прем'єр-міністр - міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров, пише УНН.

Цитата:

"Тепер можливість завантажити COVID-сертифікат про вакцинацію є і у додатку "Дія" у форматі PDF (раніше можливо було лише на порталі)", - написав Федоров у Telegram.

З його слів, зробили це для зручності. "Оскільки відвідування центрів масової вакцинації, спілкування з користувачами показало, що багато хто все одно додатково скачує сертифікат з порталу, робить скріншоти QR. Тепер у кілька кліків можете це зробити у додатку", - зазначив урядовець.

Доповнення

СOVID-сертифікат — це документ у мобільному застосунку “Дія”, який підтверджує статус про вакцинацію проти коронавірусу, негативний результат ПЛР-тесту або те, що людина одужала від хвороби. ЄС 20 серпня офіційно визнав, що українські сертифікати про вакцинацію проти COVID-19 у додатку “Дія” відповідають європейським.

Сертифікати про вакцинацію є двох видів - "жовті" (одна доза) та "зелені" (повний курс). Днями у застосунку "Дія" з'явилася можливість згенерувати COVID-сертифікат про негативний результат ПЛР-тесту. Останній діятиме 72 години від моменту здавання аналізу.

Окрім того, у "Дії" з'явилися дитячі COVID-сертифікати.

На вакцинованих людей з COVID-сертифікатом не поширюються певні обмеження "червоної" зони. На тлі цього у регіонах у "червоній" зоні вишиковувалися черги на вакцинацію, щоб отримати сертифікат.

Також COVID-сертифікати підробляють. Через це правоохоронці відкрили вже понад тисячу проваджень. Тим часом у Раді планують посилення відповідальності за підробку COVID-документів, законопроект вже проголосували у першому читанні.

Українські Національні Новини

Суспільство