cposterihav-za-pidrozdilamy-zsu-vstanovliuvav-kilkist-ta-zrazky-u-mykolaievi-zatrymano-informatora-okupantiv

Cпостерігав за підрозділами ЗСУ, встановлював кількість та зразки – у Миколаєві затримано інформатора окупантів

 • 25136 переглядiв

Російський інформатор у Миколаєві зі своєї квартири стежив за колонами Збройних сил України, намагаючись встановити їхню кількість і типи важкого озброєння для російської розвідки.

Ворожого інформатора, який влаштував у квартирі "спостережний пункт" за колонами ЗСУ, намагався встановити орієнтовну кількість і звертав особливу увагу на важкі зразки озброєнь, було викрито фахівцями Служби Безпеки України, передає УНН.

СБУ затримала у Миколаєві інформатора фсб, який влаштував у квартирі "спостережний пункт" за колонами ЗСУ

– ідеться у повідомленні.

Деталі

Згідно з інформацією відомства, фігурант облаштував у власній квартирі "спостережний пункт" та спостерігав за інтенсивністю руху підрозділів ЗСУ по одній із ключових автотрас у напрямку передової. Зокрема під час руху української бойової техніки зловмисник намагався встановити її орієнтовну кількість і звертав особливу увагу на важкі зразки озброєнь.

Незважаючи на конспірацію російського інформатора, співробітники СБУ все одно викрили його і задокументували факти розвідувально-підривної діяльності.

Було проведено комплексні заходи: фігуранта затримали "на гарячому".

Також вказується, що під час затримання зловмисник разом із сином чинив фізичний спротив правоохоронцям, щоб втекти з місця події.

Доповнення

За даними слідства, фігурант був на зв’язку з прокремлівським блогером Сергієм Лебедєвим (відомий під псевдонімом "Лохматий", працює на фсб), комунікацію з ним підтримував через анонімний чат у месенджері, де викладав розвідувальні "звіти".

При обшуку у помешканні затриманого вилучено мобільний телефон із доказами злочинної діяльності.

Колаборанту повідомили про підозру за ч. 3 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, рух, переміщення або розміщення ЗСУ, вчинене в умовах воєнного стану). Йому загрожує 12 років тюрми.

Нагадаємо

Військова контррозвідка Служби безпеки запобігла російській диверсії проти командування Сил оборони на південному фронті. У результаті спецоперації затримано агента фсб, який намагався смертельно отруїти командирів бойового підрозділу ЗСУ в Запорізькій області.

На окупованих територіях росіяни відбирають автівки в українців та змушують їх копати окопи - ЦНС14.03.24, 14:49 • [views_0]