crown-agents-postavilo-v-ukrayinu-onkopreparati-iz-terminom-diyi-scho-splivaye-likar

Crown Agents поставило в Україну онкопрепарати із терміном дії, що спливає - лікар

 • 15252 переглядiв

КИЇВ. 18 січня. УНН. Українські лікувальні заклади відмовляються від препаратів з дитячої онкології, поставлених британським закупівельним агентством Crown Agents. Про це під час прес-конференції журналістам повідомила завідувач Центру дитячої онкогематології і трансплантації кісткового мозку Світлана Донська, передає кореспондент УНН.

Так, за словами С.Донської, причина відмови полягає у короткому терміні придатності препаратів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знущання МОЗу над хворими і медиками потрібно припинити

"Зараз у країні відділення відмовляються від цих препаратів, оскільки вони мають за наступні три місяці використати всю свою квоту", - пояснила вона.

С.Донська також повідомила, що Crown Agents поставило препарати з дитячої онкології з терміном придатності меншим, ніж прописано в технічному завданні - 15 місяців. При цьому агентство постачало препарати з терміном придатності шість-вісім місяців.

Крім того, вона повідомила, що частина препаратів не відповідала замовленій лікарській формі.

Так, за словами С.Донської, антибіотик "Фосфоміцин" було поставлено у формі саше замість необхідних флаконів для внутрішньовенних ін'єкцій.

Наразі, за словами С.Донської, препарати невідповідної лікарської форми було повернено Crown Agents.

"Нині агентство замінює їх флаконами", - повідомила вона.

Нагадаємо, за словами відомого кардіохірурга Б.Тодурова, заяви МОЗ про реформи не мають нічого спільного із медициною на місцях

Українські Національні Новини

Здоров'я