d-tramp-ne-povinen-psuvati-vidnosini-iz-frantsiyeyu-f-olland

Д.Трамп не повинен псувати відносини із Францією - Ф.Олланд

 • 10892 переглядiв

КИЇВ. 25 лютого. УНН. Президент Франції Франсуа Олланд нагадав лідеру США Дональду Трампу про важливість підтримки хороших відносин між двома країнами, передає УНН із посиланням на ТАСС.

"Завжди погано виявляти хоча б найменшe недовіру щодо дружньої країни. Сам я ніколи не дозволяю собі подібні висловлювання на адресу дружніх країн - і прошу президента США не робити цього щодо Франції", - сказав Ф.Олланд.

Агентство Associated Press раніше повідомило, що під час виступу Д.Трамп розповів про своого "дуже, дуже значного" друга Джима, який вже п'ять років не їздить до столиці Франції, так як "Париж - вже давно не той Париж". На початку лютого після нападу на військовий патруль біля Лувра Трамп заявив, що спроба теракту повинна стати застереженням для Сполучених Штатів.

"Франція знову на межі. Америка, розбирайся в ситуації!" - написав тоді Трамп в мережі мікроблогів Twitter.

"На щастя, ...американські туристи знову в великій кількості повернулися до Франції, тому що вони бачать, що влада країни докладе чималих зусиль до забезпечення безпеки", - зазначив у зв'язку з висловлюваннями американського президента Ф.Олланд.

"Не хочу проводити порівнянь, але у Франції немає в обороті великої кількості зброї і немає людей, які беруть у руки зброю і починають стріляти в натовп", - додав французький лідер, маючи на увазі численні випадки масових вбивств людей у ​​США.

Як нагадав Олланд, Д.Трамп у нещодавній телефонній розмові висловив йому "всю свою любов до Парижу і Франції, сказав, що він любить Францію, і що в світі просто немає більш красивої країни, ніж Франція".

"У мене склалося враження, що це його щиро висловлені думки. Але якщо таке його справжнє ставлення, я сподіваюся, що він прояснить свою справжню позицію", - додав французький президент.

Раніше Президент Франції Франсуа Олланд назвав "неприйнятним" тиск, який здійснює на Європейський Союз президент США Дональд Трамп, зокрема, прогнозуючи розпад ЄС у майбутньому.

Українські Національні Новини

Новини Світу