dani-pro-vaktsini-vid-covid-19-potrapili-v-internet-pislya-kiberataki-na-agentstvo-yes

Дані про вакцини від COVID-19 потрапили в інтернет після кібератаки на агентство ЄС

 • 15471 переглядiв

КИЇВ. 15 січня. УНН. Європейське агентство з лікарських засобів (EMA) заявило, що дані про вакцини від COVID-19 просочилися в інтернет після кібератаки. Про це УНН повідомляє із посиланням на EMA.

"... розслідування кібератаки на EMA показало, що деякі незаконно отримані документи, пов'язані з ліками та вакцинами від COVID-19, просочилися в Інтернет. Це включало внутрішню/конфіденційну електронну переписку, датовану листопадом, щодо процесів оцінки вакцин проти COVID-19. Перед публікацією частина кореспонденції була змінена зловмисниками таким чином, що це могло підірвати довіру до вакцин", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що наприкінці грудня-початку січня після незалежної наукової оцінки було видано два дозволи на продаж вакцин проти COVID-19 в ЄС.

"В умовах високого рівня інфікування в ЄС існує гостра необхідність у сфері громадської охорони здоров'я якомога швидше зробити вакцини доступними для громадян ЄС. Незважаючи на цю терміновість, в ЄС завжди існував консенсус про те, щоб не ставити під загрозу стандарти високої якості і засновувати будь-які рекомендації на силі наукових даних про безпеку, якість та ефективність вакцини і ні на що інше", - відзначається у повідомленні.

Зазначається, що агентство продовжує "повністю підтримувати розслідування кримінальної справи" про витік даних. Правоохоронні органи вживають необхідних заходів.

Нагадаємо, хакери з Північної Кореї атакували компанію, що розробляє вакцину проти COVID-19.

Українські Національні Новини

Здоров'я